Over ons

Klanten

Wie zijn onze klanten?

Reeds meer dan 30 jaar adviseren wij Kleine en Middelgrote Ondernemingen, vrije beroepers, eenmanszaken en non profit organisaties.

Onze klantenkring is breed en gevarieerd gaande van vrije beroepen, detailhandel, groothandel, industrie en nijverheid tot dienstverlenende sectoren.

Onze persoonlijke invalshoek zorgt ervoor dat wij zijn uitgegroeid tot een vertrouwenspartner voor onze klanten met wie wij steeds een langdurige en sterke relatie nastreven.

Kantoorwerking

Het dossier van onze klant is steeds in handen van één vennoot, als eindverantwoordelijke.

Meestal is dit de eerste contactpersoon van onze klant binnen het kantoor.

Het dossier heeft ook een dossierbeheerder en een boekhouder al dan niet in dezelfde persoon.

Zo heeft de klant meerdere contactpersonen binnen het kantoor en wordt hij snel geholpen.

Bij telefonisch contact met ons kantoor komt u terecht bij het secretariaat waar onze medewerkers steeds klaar staan om de klant de juiste persoon door te schakelen.

Samenwerkingsmogelijkheden

De samenwerking met het kantoor kan op diverse manieren verlopen:

U vertrouwt uw volledige dossier aan ons toe:

Dit betekent dat wij uw gehele administratie verzorgen: inboeken van facturen en financiële verrichtingen, opmaak van de BTW-aangiften en opmaak van de jaarrekening, fiscale aangifte en bijlagen.

U wenst zelf een deel van de verwerking van de boekhouding voor uw rekening te nemen:

Opstellen en verwerken van de verkoopfacturen doet u zelf, wij nemen de aankoopfacturen en financiële verrichtingen voor onze rekening, opmaak van de BTW-aangiften en opmaak van de jaarrekening, fiscale aangifte en bijlagen.

U bent zelf voldoende onderlegd om uw boekhouding te voeren of u werkt met een interne administratieve kracht:

Wij controleren de BTW-aangifte voor indiening en maken uw jaarrekening en fiscale aangifte en bijlagen op.

Welke manier van samenwerken u ook verkiest, ons kantoor past zich aan.

Wij hebben een aantal interessante softwaretools ter beschikking die het mogelijk maken om zelf een deel van de boekhoudkundige verwerking voor uw rekening te nemen:

Octopus

Voor het inboeken van de aan- en verkoopfacturen werken wij met de online boekhoudsoftware Octopus. Octopus is een compleet boekhoudpakket, gebruiksvriendelijk en gericht op de noden van elke vennootschap.

Boekhouding

Het boekhoudprogramma biedt de meest gebruiksvriendelijke omgeving aan om de boekhouding in te verzorgen. Dankzij Octopus kunnen wij optimaal met onze klanten samenwerken. Aan- en verkoopfacturen kunnen in pdf opgeladen worden en zo makkelijk ingeboekt worden.

Facturatie

Octopus biedt de mogelijkheid om facturen op te maken en te verzenden. Nadien kunnen ze makkelijk naar de boekhouding doorgeboekt worden.

Online documentbeheer

Papieren facturen en bonnetjes moeten niet meer apart bijgehouden worden. Ze kunnen onmiddellijk online naar de boekhouding of boekhouder gestuurd worden via mail of via de RealTime App.

Beheer financiën

Aan de hand van CODA-bestanden kunnen financiële verrichtingen automatisch verwerkt worden.

Voor meer info: https://www.octopus.be/

silverfin

Silverfin wordt gebruikt om de jaarafsluiting en de documenten die hiervoor nodig zijn te automatiseren. Silverfin connecteert hiervoor met alle boekhoudpakketten. Hierdoor zijn alle financiële data steeds bij de hand, ongeacht welke bron. Terwijl dit voorheen nog veel op papier gebeurde, kunnen wij de afsluiting hierdoor elektronisch doen.

Silverfin biedt ons een oplossing om over verschillende boekhoudpakketten heen op een eenvormige manier afsluitverrichtingen te doen, de tussentijdse balansen op te maken en op een uniforme en efficiënte manier te rapporteren naar onze klanten toe.

syneton

Voor ons kantoorbeheer werken wij met de softwaretools van Syneton. Admin-IS helpt ons de klantengegevens overzichtelijk en up-to-date te houden en geeft een duidelijk zicht op de te verrichten taken en deadlines.

Momenteel werken wij nog met het DMS-programma PMAS om een elektronisch dossier aan te leggen, waaronder een permanent dossier met onder andere de notariële aktes, inschrijving en wijziging KBO, aanvraag en wijziging BTW en dergelijke. Verder wordt ook een elektronisch jaardossier bijgehouden dat onder andere de jaarrekening en fiscale aangiften met alle bijlagen omvat.

nl_BENL